کف کاذب چیست و انواع آن کدامند ؟

ساخت وبلاگ

 

کف کاذب همانطور که از نامش بر می آید به کفی اطلاق می گردد که کف اصلی سازه ساختمانی نیست و به کمک پایه هایی بر کف اصلی طبقات نصب می شوند. پنل های کف کاذب ابعاد  50*50 سانتی متر، 60 *60 سانتی متر و 60 *120 دارند و جنس پنل چوبی ، سنگی یا فلزی ( عموما آلومینیومی و فولاد گالوانیزه ) می باشد. کف کاذب چوبی ، فلزی ، آلومینیومی و سنگی بر اساس جنس پنل نامگذاری شده اند. دلیل بکارگیری کف کاذب ، عموماً پوشش حجم زیادی از کابل ها و تأسیسات است که در بعضی از اماکن بکار می رود مانند اتاق های کنترل و فرمان مراکز کامپیوترهای سرور ، پست های برق و مخابرات ، برجهای کنترل ، اطاقهای قرنطینه، گلخانه های مکانیزه و ..... همچنین کف کاذب برای ایجاد گرمایش از کف ، انتقال آبهای سطحی و کاهش رطوبت و سبک سازی ساختمان ها نیز به کار می رود.

در نتیجه بر اساس نوع جنس پنل و نوع کاربرد ، کف کاذب تقسیم بندی و نام گذاری می شود. 

 

کف کاذب - گرمایش از کف

انواع کف کاذب 

همانطور که پیش تر گفته شد، سه نوع کف کاذب را می شناسیم که بنابر نوع کاربرد ، نام گذاری شده است . در ادامه انواع کف کاذب نام برده شده است و برای هر مورد توضیحاتی ارائه شده است.

1- کف های مخصوص پوشاندن تأسیسات

2- کف های مخصوص انتقال آبهای سطحی ، خاک و ماسه

3- کف های مخصوص جهت نصب گرمایش کف و کاهش رطوبت

1) کف کاذب مخصوص پوشاندن تأسیسات

این نوع کف ها عموما در سالن های صنعتی و مراکز کامپیوتری و مخابراتی بکار می روند و هدف از بکارگیری آنها ایجاد یک پوشش مناسب جهت کابلهای برق و شبکه کامپیوتر می باشد و بعنوان کف های کاذبی که دائماً از محل خود جابجایی می شوند بکار می روند و عموماً سطح آنها از کف پوش های مخصوص از جنس PVC  یا لنولئوم ، مکالئوم ، فرمیکاHPL  و سنگ مصنوعی پوشیده شده است . کف های کاذب پوشاندن تاسیسات معمولا از مواد فلزی و یا چوبی و سنگی ساخته می شوند. از انواع رایج این کف ها می توان از انواع آلومینیومی نام برد که به علت مسائل اقتصادی از انواع فولادی و چوبی نیز در بعضی اماکن به جایگزین استفاده می گردد.

خواص مهم کف های پوشاننده تاسیسات :

- قابلیت تحمل یک ساعت در شرایط آتش سوزی بدون ریزش و بدون ایجاد دود و گازهای سمی و خفه کننده .

 - قابلیت مقاومت به بارهای دینامیک متمرکز و غلطش در حدود یک تن بر هر تایل .

- قابلیت مقاومت بارهای استاتیک حداقل با ضریب طراحی 2.

- ضد الکتریسیته ساکن مناسب مراکز کامپوتری.

2) کف کاذب مخصوص انتقال آبهای سطحی ، خاک و ماسه

این نوع از کف های کاذب غالباً مشبک و یا درزدار می باشند که در سالنهای مواد شیمیائی ، آزمایشگاه ها ، آبکاری ها وکارخانه های داروئی و غذایی و حتی دور استخرهای ورزشی و اماکن عمومی ورزشی و کشورهای شن خیز و باران خیز نصب می شوند . این نوع از کف ها عموماً دارای تایل های پلاستیکی یا فولاد زنگ نزن و پایه های فولاد و آلومینیومی یا پلاستیکی می باشند و در کارخانه ها و یا فضای آزاد بکار می روند.

خواص مهم کف های مخصوص انتقال آبهای سطحی ، خاک و ماسه:

- مقاوم در برابر شرایط فضای آزاد و قابلیت نصب در سطوح سیمانی

- مقاوم در برابر اشعه

- مقاوم در برابر پیری ( خستگی مواد )

- مقاوم در برابر مواد اسیدی و قلیائی

- مقاومت عالی در برابر رطوبت.

انواع کف کاذب

3) کف کاذب مخصوص گرمایش از کف و کاهش رطوبت

در کشورهای سردسیر خصوصاً در مناطق مرطوب جهت ایجاد یک سیستم گرمایش مطلوب ترجیح داده می شود لوله کشی آب گرم از سطح زیر کف انتقال داده شود و با بکارگیری لوله های هادی مانند لوله مسی انرژی گرمایی را به کف کاذب انتقال داد.

این نوع از کف های کاذب عموماً دارای پایه های بسیار کوتاه و تایل های نازک هستند که برای بارهای سنگین مناسب نمی باشند ولی برای انتقال حرارت بسیار مناسب هستند . معمولاً بصورت ثابت می باشند و پس از نصب قابلیت جابه جایی تایل ها به سادگی میسر نمی شود.

خواص مهم کف های مخصوص جهت نصب گرمایش کف و کاهش رطوبت:

ـ سطح آنها عموماً از جنس هایی مانند پارکت ، سرامیک ، لمینت و کف پوشهای چوب پنبه ای می باشد.

ـ به صورت پیچ و مهره به یکدیگر متصل هستند.

ـ به میزان مناسبی عایق صوتی هستند.

ـ مقاومت مناسبی در مقابل رطوبت و مواد شوینده خانگی دارند.

ـ مقاوم حشرات موذی می باشند.

ـ عموماً در خانه های چوبی و پیش ساخته بکار می روند.

برای مشاوره در زمینه طراحی دکوراسیون داخلی ، بازسازی ساختمان ، طراحی کناف و همچنین طراحی کابینت آشپزخانه می توانید با شماره 91007007-021 تماس حاصل نموده یا به سایت شارین مراجعه نمایید . 

جهان ساخت شارین...
ما را در سایت جهان ساخت شارین دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : جهان ساخت شارین sharinarc بازدید : 148 تاريخ : 16 / 7 / 1399 ساعت: 22:37